Bozburun'da Kaletepe Yazıtı Bulundu - Mandal Radyo
Mandal Radyo : Canlı Yayın İrtibat Numarası - (552) 427 56 62 Mandal Radyo : Sosyal Medya Hesaplarımız: - Twitter (X) - Instagram: @MandalRadyo
Anasayfa haberler Bozburun’da Kaletepe Yazıtı Bulundu

Bozburun’da Kaletepe Yazıtı Bulundu

0 Yorum

Marmaris’e bağlı Bozburun’un, Helenistik Dönem’de aktif bir ticaret merkezi olduğunu kanıtlayan Kaletepe Yazıtı bulundu. 

Antik dönemde Karya Khersonesosu veya Rodos Peraiası olarak bilinen Bozburun Yarımadası’nda bulunan yazıtlar, bölgenin politik ve sosyoekonomik koşulları dahil bilinmeyen birçok yönü hakkında bilgi veren nadir buluntular kategorisinde değerlendiriliyor.

Volkan Demirciler ve ekibi 2021’den itibaren Bozburun Yarımadası’nın genelinde yürüttükleri arkeolojik yüzey araştırmaları kapsamında bölgenin arkeolojik envanterini çıkarmanın yanı sıra yerleşim modellerini, antik tarım teraslarını, hidrolojik potansiyelini ve yerleşim-tarım ilişkisi sunan tüm arkeolojik veriyi titizlikle inceliyor, yeni sitlerin izini sürüyor ve bunları belgeliyor.

Bozburun Yarımadası’nın en az 2 bin 300 yıl önce köylerin bir araya gelerek şehir ölçeğinde örgütlenmesinden oluşan bir bölge olduğu belirtiliyor. 
00:00